Прашеца произведен от "Пчеларска Ферма Хосейни" е 100% натурален, почистен и изсушен. Изсушаването се извършва в сушилни с автоматично управление на температурата, така че температурата да не надвишава 40 °С и да се осигурява остатъчна влажност 8 - 12 % ( по регламент на Българската Агенция по Безопасност на Храните).

Пчелите събират пчелен прашец от тичинките на медоносните растения, след което той се преработва в жлезите им.Пчелният прашец е неизменна диетична храна. Както медът, той може да се взима от здрави и от болни - действа ефикасно, когато се приема редовно.Той е продукт с висока потребителска пазарна стойност.Неговите уникални качества го правят неизменим в различни области от хранителната промишленост,козметиката,медицината и др. Прашецът се използва като хранителна добавка при подхранването на пчелите.Поради богатият си състав и биологичен ефект, пчелният прашец намира приложение като важна хранителна добавка и за човека. Цветният прашец представлява зърна с овална форма и размер от 10 до 150 микрона.При събирането на прашец от цветовете на растенията, пчелите го смесват със секрет на слюнчените жлези и нектар, овалват го в мед и правят гранули с размер 1-2мм. Значението на цветния прашец за пчелното семейство е голямо. Използват го за храна, за произвеждане на восък и пчелно млечице.Средно за една година едно добре развито пчелно семейство консумира около 30 килограма прашец.Около 20 процента от прашеца (~ 6 килограма ) може да се отнеме без вредни последствия за пчелното семейство. Самият прашец се отнема с помощта на т.нар. "прашецоуловители".

Произход на прашеца
Едва в началото на ХХ век пчеларите започват да разработват техники за събиране на големи количества пчелен прашец. Фармацевтичните приложения на този продукт са сравнително нови. В Китай, пчелният прашец е един от няколкото традиционни лекарствени препарати, като например, се предполага, че подобрява паметта в напреднала възраст. Бумът към пчелния прашец започва през 1970 г., когато олимпийските спортисти (особено съветските) приписват успехите си на пчелния прашец и неговата "приказна производителност". Впоследствие се развиват и други приложни техники с прашец, като например прогресивната десенсибилизация към алергени.