Пчеларски магазин MULTIMAX

Пчеларската ни ферма разполага с над 250 кошера и е създадена преди повече от 50 години. Кошерите са разположени в екологично чисти райони. Медът който произвеждаме е 100% натурален, което се гарантира от пробите които правим при всяко добиване на пчелния нектар. А през 2003 година отворихме нашият магазин за пчеларски инвентар, пчелни майки, пчелни отводки, пчелни продукти(мед, прополис, пчелно млечице и пчелен прашец) и восъчни основи. Магазинът разполага с голям асортимент от стоки на различни производители, с които искаме да задоволим изискванията на всичките ни клиенти. Защото пчеларите знаят какво искат, а ние сме тук да им помогнем да го намерят. За да бъдем по-близо до вас, и за ваше улеснение, направихме сайт за онлайн пазаруване, с който се надяваме да Ви създадем удобството да пазаруват от разстояние. Сайтът който разработихме се използва лесно и удобно и ще пестите време, а то е ценно за всички.

В онлайн магазина можете да намерите различни видове храни за пчели, лекарства за пчели, както и необходимия инвентар за отглеждането на пчели. Моля, имайте предвид, че поръчката на каквито и да е лекарства ще бъде изпълнена от ветеринарна аптека.Онлайн пчеларският магазин MULTIMAX предлага голямо разнообразие от различен инвентар за отглеждане на Вашите пчели, като например цедки, маточни чашки, прашецо-уловители, миши предпазители, хранилки и много други. Под пчеларски инвентар се разбират различни уреди за непосредствена работа с пчелите. Накратко някои от тях представляват следните неща:Пушалка - използва се за успокояване на пчелите чрез подпушване. Тя представлява метален цилиндър, който има двойно дъно и конусообразен капак. Той завършва с отвор през който излиза пушека, както има и мех чрез който се раздухва горивния материал.
Рамкоповдигач - извитата му част се ползва за почистване на стените и дъното на кошера, както и на горните летвички на рамките от полепналия клей. Другият му край се ползва като лост за отлепване на рамките от фалцовете на кошера.
Пчеларска четка - използва се за премахване на пчелите от питите, когато ги изваждате от кошера. Много пчелари вместо пчеларска четка използват гъши пера.
Пчеларски нож - служи за разпечатване на восъчните пити. Чрез него се отрязват капачетата на запечатаните килийки, за да може да се добие меда. Ножовете биват 3 вида- обикновен, парен, електрически.
Шпорче - използва се за монтиране на восъчни основи към опънтата тел на рамките. В края на шпорчето има метално или пластмасово назъбено колело с улейче. Шпорчетатабиват два вида - за топло и студено лепене.
При нас можете да намерите още восъчни основи, препарати за пчели, храна за пчели, кошери, пчелни продукти и облекло за пчелари.